zondag 18 september 2016

Mijn vakantie in Oostenrijk
Zoals jullie in de laatste Summershots (zie hier) al hadden kunnen zien ben ik een paar dagen naar Oostenrijk geweest deze zomer. Ik heb al een artikel (klik) geschreven over de genietmomentjes die ik beleeft heb in Oostenrijk, maar vandaag wil ik aan de hand van een heleboel foto's laten zien wat we allemaal gedaan hebben. 

Ik ben vier hele dagen in Oostenrijk geweest, samen met mijn broertjes en ouders. Mijn ouders zijn twee weken geweest en omdat mama 50 werd, kwamen wij met zijn drieën langs voor een paar dagen.

We zitten in Vandans, een dorpje in het dal Montafon. Montafon ligt weer in de deelstaat Vorarlberg. 
We gingen voor het eerst sinds drie jaar weer met zijn vijven in de auto op vakantie. Dat viel niet mee hoor, met vijf volwassen mensen in een auto. Het hielp ook niet bepaald mee dat onze airco een dag voor vertrek stuk ging.. Maar goed, toen we na tien uur rijden aankwamen in ons luxe appartement was de reis al snel weer vergeten. De eerste avond maakten we gebruik van de heerlijke douche, de grote hoekbank en speelden we Risk. 
We besluiten om de eerste dag naar de Lünersee te gaan, dit is een stuwmeer. Het grootste deel is natuurlijk, maar aan één zijde is gebruik gemaakt van een betonnen wand. Voor mij is dit een bekende plek, ik ben hier al eens geweest toen ik met ooms, tantes en nichten op vakantie ging. Maar het is prachtig, dus geen probleem om nog eens heen te gaan. 

We besloten om niet een hele ronde om het meer te lopen, maar om halverwege een stuk omhoog te lopen en dezelfde weg terug te nemen. Nou, dat viel ons even tegen! Het was zó steil en de stenen gleden rustig onder onze voeten weg naar beneden. Maar we hebben het wel gedaan, een hele ervaring kan ik je vertellen! :) Bovenop de berg aten en dronken we wat en toen konden we weer naar beneden. Dat ging niet heel veel sneller dan omhoog, maar wel een stuk gemakkelijker! 


De tweede dag gingen we een andere berg op, de bewegingsberg Golm. Dit heet een bewegingsberg omdat je hier behalve wandelen ook kunt tokkelen over een meer en kunt rodelen. Dit hebben we ook gedaan en was erg leuk! Het tokkelen leek best eng, maar was eigenlijk best wel relaxed en juist erg mooi door het prachtige uitzicht. 

Tussen het tokkelen en rodelen door maakten we ook nog een wandeling. Van het bovenste bergstation liepen naar een bergstation lager. 
Daar gingen we weer met de gondel naar beneden en gingen we rodelen. Ja, dat blijft gewoon altijd tof! Wij hebben trouwens een kaart gekocht bij het VVV kantoor waarmee je gebruik kunt maken van de (ski)liften in de buurt. Het is voordeliger om zo'n kaart te kopen dan iedere dag apart te betalen voor de liften. Mits je natuurlijk wel iedere dag de bergen in gaat.


Aan het eind van de middag wandelen we door het dorpje. Hier staan mooie Oostenrijkse gebouwen en een kerkje dat mooi staat bij de prachtig blauwe lucht. 
Dit huisje staat in 'ons' straatje, zo mooi.. de luiken met bloemen ervoor <3
De derde dag gingen we héél ver omhoog. Op het bovenste bergstation aangekomen (dachten we), konden we nog een stukje hoger. Met een stoeltjeslift. Dat was in mijn herinnering heel gaaf, maar vond ik nu toch best spannend. Eenmaal boven was dit snel vergeten.. want wát een uitzicht! Op 2307 meter hoogte eten we deze kaisersmarren (lijkt op gefrituurde pannenkoek) en genieten we van de zon. Dit is echt genieten.. eten, zon en uitzicht!
We koelen af bij dit zwembad in de buurt. Met onze skipas kunnen we  hier gratis naar binnen. Het bad dat je hier ziet in een natuurlijk zwembad. Daar zit gewoon water in met allerlei planten en dus geen chloor.
Omdat mijn moeder vandaag Sarah is geworden gaan we uiteten bij dit leuke restaurantje.

We kunnen natuurlijk niet naar huis zonder dammen te hebben gebouwd in de rivier.. dus dat doen we de laatste dag nog. Jeugdsentiment! 

Dat waren de foto's die ik je wilde laten zien van Oostenrijk. 
Ben jij wel eens in Oostenrijk geweest? 

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige reisdagboekjes maak je! Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest, maar na het zien van al jouw plaatjes begint het toch een beetje te kriebelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Nienke! Het is zeker aan te raden, maar je moet er wel van houden.

      Verwijderen