zondag 5 juni 2016

Vijf boeken uitgelezen
Ik lees graag boeken, lekker op de bank onder een dekentje met een kopje thee erbij. Of juist lekker in mijn bikini op het strand. Ook al vind ik lezen heerlijk, ik kan echt uren helemaal verdwijnen in een boek, ik lees niet héél erg veel. Vaak heb ik periodes dat ik veel lees waarna ik weer een tijdje niet lees. Vandaag zet ik vijf boeken op een rij die ik de afgelopen tijd heb gelezen.

Safe Haven - Nicholas Sparks 

Het kleine stadje Southport in North Carolina wordt opgeschud door de komst van een mysterieuze vrouw. De mooie Kate lijkt vastbesloten zich aan niemand te binden. Tot ze Alex ontmoet, een weduwnaar met een goed hart en twee jonge kinderen. Katie begint haar hart aan Alex te verliezen. maar ze heeft haar verleden niet zomaar achter zich gelaten. Ze zal moeten kiezen: de geborgenheid van Southporth of een veilig leven zonder liefde.

Nadat ik meerdere films gezien heb van Nicholas Sparks, waaronder de verfilming van dit boek, wilde ik ook eens een boek lezen. Ik wist dus al hoe het verhaal zou gaan, al was ik delen ook alweer vergeten. Toch vind ik boeken altijd een stuk spannender dan films, omdat in boeken alles zo uitgebreider verteld wordt en je veel beter alle gedachtes van de hoofdpersonen kunt volgen. Een erg mooi boek, echt een aanrader!

All inclusive - Suzanne Vermeer

Chantal en Jeroen zijn al jaren getrouwd en hebben een tweeling van tien: Max en Dennis. Op aanraden van Jeroens broer gaan ze op all-inclusive vakantie naar Turkije. Ze hebben het allen erg naar hun zin, tot dat er een ramp gebeurd: de tweeling verdrinkt in het zwembad. Jeroen en Chantal vliegen terug naar Nederland en regelen de uitvaartdienst voor de kinderen. Een moeilijke periode volgt, waar beide ouders op een andere manier mee omgaan. Ondertussen komt Chantal terecht op een internetsite waarop veel verhalen te vinden zijn van mensen die ook hun dierenbaren zijn verloren tijdens een all-inclusive vakantie. Chantal gaat verder op onderzoek uit en samen gaan ze terug naar Turkije waar blijkt dat alles niet zo onschuldig is als het lijkt..

Ik vind de boeken van Suzanne Vermeer erg leuk. Er gebeuren helaas nare dingen, maar het is zó spannend. En dat vind ik de leukste boeken; ik wil maar door en door blijven lezen. Dit boek had ik dan ook in twee dagen al uit.

Het Rosie project - Graeme Simsion 

Professor Don Tillman is docent genetica aan de universiteit. Hij is een briljant wetenschapper, maar in het sociale leven wat minder geslaagd vanwege zijn autisme. Hij heeft twee vrienden, het echtpaar Claudia en Gene, die laatste is ook wetenschapper aan de universiteit. Don benaderd alles in het leven heel rationeel en hij deelt zijn tijd dagelijks tot op de minuut in. Don heeft geen partner, wat hij ervaart als een probleem. Hij roept daarom het 'echtgenote project' in het leven. Aan de hand van een vragenlijst probeert Don de ware te vinden. Op een dag komt Rosie voorbij in zijn leven en zij in ongeveer het tegenovergestelde van wat Don zoekt in een echtgenoot. Maar hij merkt wel op dat het leven leuker is als hij bij haar is..

Zelf werk ik met mensen met autisme en de gedachtegang van Don was zó herkenbaar. Heel erg leuk om te lezen. Ik denk wel dat je begrip moet hebben voor autisme, anders kan ik me voorstellen dat je je gaat ergeren aan zijn gestructureerde leven. Het boek is verrassend, romantisch en vol humor.


Debet - Saskia Noort

'Debet' is het vervolg op 'De Eetclub'. Op een koude winternacht verongelukt Micheld Brouwers, tv producer. Het perfecte plaatje dat Karen, zijn echtgenote, had van haar leven blijkt een gruwelijke leugen te zijn. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar dochters door, probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Karen keert terug naar Bergen, waar haar vriendengroep van vroeger woont, De eetclub. Onder aanvoering van haar ex-minnaar, Simon, gaat de strijd om macht, geld en genot gewoon weer door. Karen ontrafeld het ware geheim van De eetclub, met gevaar voor eigen leven.

Nu ik dit boek gelezen heb, heb ik alle boeken van Saskia Noort uit. Zó spannend vind ik haar boeken altijd. Met dit boek had ik soms wel een beetje moeite, maar ik moest gewoon weten hoe het afliep. Gelukkig was het einde erg spannend...

Paper Towns - John Green 

Na bijna tien jaar geen contact te hebben gehad, klopt Margo Roth Spiegelman op een avond op het slaapkamerraam van Q (Quentin). Margo en Q maken een bijzondere tocht door de stad die nacht. Margo neemt op bijzondere wijze wraak op verschillende mensen. De dag erna is ze verdwenen..
Q laat het er niet bij zitten en gaat op zoek naar aanwijzingen die Margo heeft achtergelaten, zoals ze altijd doet als ze verdwijnt. Zal Q Margo terugvinden?

De hele wereld lijkt groot fan te zijn van John Green zijn boeken. En ik moet zeggen: The fault in our stars vond ik mooi, en ook dit boek vond ik erg leuk. Maar ik heb toch wat moeite met zijn schrijfstijl. Ik weet niet wat het is, soms kom ik er maar moeilijk doorheen. Desondanks vond ik het wel een erg mooi en verrassend boek.


Hebben jullie deze boeken gelezen? En welke boeken raad jij mij aan?

8 opmerkingen:

 1. Leuke review! Hoewel ik gek ben op lezen neem ik er eigenlijk alleen op vakantie echt de tijd voor. Deze ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik dus ook altijd! Maar de laatste jaren probeer ik er thuis ook af en toe tijd voor te maken.

   Verwijderen
 2. Dit doet mer eraan herinneren dat ik dringend nog eens een boek moet verslinden, haha. Alleen dat kost zoveel -kostbare- tijd. . .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt inderdaad, je bent vaak zo een paar uur verder! Als ik een boek lees, neem ik hem daarom ook altijd mee in de trein, dan kan ik toch niets nuttigs doen :)

   Verwijderen
 3. Ik heb deze boeken niet gelezen, ik lees voornamelijk thrillers. Ben nu bezig in Doodnormaal, over de helft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op één of andere manier durf ik dat nooit zo goed aan.. Misschien toch maar eens proberen!

   Verwijderen
 4. Ik heb 3 boeken hiervan gelezen. Echt fijne boeken. Ik ga zeker een kijkje nemen naar die andere twee boeken!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen