zondag 31 juli 2016

Weekendje Den Haag en Scheveningen


Zoals je in de nieuwste Summershots al had kunnen zien, ben ik een weekendje weg geweest. Samen met mijn vriend heb ik vier dagen (of eigenlijk drie) genoten in Den Haag en Scheveningen. Hoewel ik wel had verwacht dat we het hier leuk zouden hebben, heeft het weekendje me toch positief verrast! Ik laat je zien wat we allemaal gedaan hebben.

Van der Valk Nootdorp - Den Haag

Ons hotel zat nét buiten Den Haag, namelijk in Nootdorp. Geen probleem! We waren eigenlijk op zoek naar een leuke bed and breakfast, tot we een aanbieding bij Van der Valk tegenkwamen. Het hotel was heel erg fijn. We hadden een mooie kamer met balkon en een bubbelbad, heerlijk! We hadden het ontbijt erbij geboekt en hier was ik echt héél blij mee. Wat een luxe om iedere ochtend te mogen starten met het eten van de meest lekkere dingen. Ik at vaak yoghurt met muesli, brood of toast met kaas, suikerbrood, een gekookt eitje, pannenkoekjes, twee bakjes meloen met ham en daarbij een kopje thee en een glas sap.  Door dit ontbijt zaten we vaak ook vol tot een uurtje of vier/vijf. Het hotel lag vlakbij een station. Voor ons heel handig, want we wilden niet iedere keer met de auto op en neer in verband met de hoge parkeerkosten. We kochten iedere dag een dagkaart voor €6,50 per persoon, zo konden we de hele dag onbeperkt reizen met de tram en de bus. Op deze manier ben je ook veel vrijer en dat is fijn!


Dag 1: sightseeing Den Haag

We willen graag wat dingen bekijken in Den Haag, waaronder het binnenhof. Op het station krijgen we een plattegrond en een korte uitleg van de route en als twee echte toeristen gaan we op pad. Zo leuk om de toerist uit te hangen in je eigen land! We lopen langs het Mauritshuis, het torentje, het binnenhof en de hofvijver. Mooi! En leuk om eens in het echt te bewonderen. Vervolgens bekijken we Paleis Noordeinde, de paleistuin en het Vredespaleis. Deze laatste vind ik echt ontzettend mooi! Hierna besluiten we dat we genoeg gelopen hebben en nemen we de tram terug naar het binnenhof. We willen hier een tour boeken om de Staten Generaal te bekijken. Helaas is dat net vol, dus boeken we voor maandag en heb ik even de tijd om een beetje te shoppen. Ik ga naar Douglas, Lush en Primark. Deze laatste twee heb ik niet in de buurt dus daar mag ik wel heen van mezelf. Ik vind het namelijk zonde om een hele dag te gaan shoppen hier, dat kan ook ergens anders wel (en mijn vriend vind het niet leuk ;)). Al denk ik dat Den Haag wel echt een leuke shop stad is!

Het einde van de middag en de avond brengen we door in Scheveningen. Eerst bezoeken we even het Casino, een wens van mijn vriend. Leuk om eens te doen en te zien, maar we hadden weinig geluk ;). We eten vis en wandelen vervolgens over de pier. Hier chillen we op banken die net uit de wind staan en genieten van het uitzicht. Heerlijk zo! Tussendoor gaan we ons even opfrissen in het hotel en doen we een dutje. In de avond gaan we met auto terug (een stuk sneller, maar wel duur. We betalen €2,40 per uur aan parkeerkosten). Na even pootjebaden gaan we op het terras zitten. We zitten bij Cocomo Beach Club en drinken hier wijn en cola, later bestellen we stokbrood met kruidenboter en bitterballen. Heel gek, we hebben helemaal geen honger vandaag. Terwijl wij normaal echt van het eten (en snaaien) zijn.
Dag 2: Het Omniversum en zonsondergang aan zee


Vandaag doen we het wat rustiger aan, vrijwel alles wat we in Den Haag wilden zien hebben we inmiddels gezien. We gaan naar Het Omniversum. Dit is een bioscoop met een enorm groot beeldscherm dat rondom je heen loopt. We kijken een film over de onderwaterwereld en het was net of we er midden in zaten. Leuk om eens gezien te hebben. Hierna wandelen we even wat door de stad en gaan we weer terug naar het hotel. We frissen ons op en maken ons klaar voor een middag/avond aan het strand in Scheveningen. In Scheveningen wandelen we over de boulevard, kijken wat bij de winkeltjes en gaan lekker op het strand liggen. Met onze gewone kleren aan, want súper warm is het helaas niet, maar wel lekker! In de avond gaan we op het terras zitten en drinken en eten we wat. We zitten vanavond uren lang bij El Ninõ. Na het eten verplaatsen we naar de loungebanken en vanaf daar kijken we hoe de zon in de zee zakt.. Wat een heerlijke, chille dag was dit en wat een top avond!


Dag 3: Staten Generaal tour en chillen op het strand


De laatst dag is alweer aangebroken. We hebben vanmiddag om 14:00 uur de tour en voor die tijd ruimen we op, pakken we onze spullen in en checken we uit. Omdat we nog veel tijd over hebben, wandelen we nog een keer langs het Vredespaleis (zó mooi) en de paleistuin. We drinken koffie en thee op een terrasje en we kopen een hoed voor mij bij H&M. De tour vond ik erg leuk om te doen. We bekeken de Ridderzaal, de Eerste kamer en de Tweede kamer. Leuk om dit eens in het echt te zien, op tv lijkt het véél groter. Ik was vooral onder de indruk van de ouderwetse Ridderzaal en Eerste kamer, zo mooi hoe dat allemaal nog intact is gebleven.


Na de tour vertrekken we weer naar het strand. We lunchen bij De Golfslag en gaan daarna aan het strand liggen bakken, het is erg warm vandaag! :) Ik kijk steeds naar het Kurhaus, dat vind ik zo'n prachtig gebouw! We liggen een paar uur op het strand, maken nog wat laatste foto's, eten een ijsje.. en moeten dan weer terug naar het hotel om de auto op te halen. Helaas gaan we alweer naar huis!
Op een dagje Scheveningen in de winter na, was ik nog nooit echt in Den Haag en/of Scheveningen geweest. Het is natuurlijk een standaard en toeristische plek om naar toe te gaan in de zomermaanden, maar het heeft me toch verrast. De combinatie van stad en strand vond ik echt perfect. En ik vind het zo heerlijk om de hele dag buiten de deur te zijn. We hebben genoten van de stad, de terrasjes, de boulevard, het strand en de zee.. Een aanrader voor iedereen die hier ook van houdt (wie niet?)! 

Ga jij nog op vakantie deze zomer, of ben je misschien al geweest? 

Liefs,
Kim

2 opmerkingen:

  1. Wat ziet dit er heerlijk uit! Het lijkt me echt geweldig om daar een weekend door te brengen. Tot nu toe ben ik er meestal heen gegaan voor een dagje. Moet ik de volgende keer echt beter doen, want er is veel meer uit te halen, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een weekend is echt wel aan te raden! Zeker als het mooi weer is :)

      Verwijderen