zondag 23 oktober 2016

Waarom de herfst toch best fijn is!
Afgelopen week kwam ik terug van onze vakantie op Tenerife. Hier ben ik tien dagen met mijn vriend geweest. Daar stonden we dan in onze korte broeken op Schiphol, hartstikke koud natuurlijk. (Oke, het was al één uur 's nachts dus dat hielp ook mee). Eenmaal in bed trokken we onze dikste pyjama's aan en bibberden vrolijk verder tot we toch in slaap vielen. Dat was even wennen. Eenmaal uitgeslapen ging ik beneden ontbijt maken, met uitzicht op de tuin die al aardig vol lag met vrolijk gekleurde bladeren. Wat me voor mijn vakantie nog niet was opgevallen, kan ik nu niet meer omheen.. het is herfst!

Maar goed, behalve dat het even schakelen is, is het natuurlijk ook weer niet zo'n drama. Slechts drie dagen thuis hebben me al doen herinneren aan de fijne dingen die de herfst ook absoluut heeft.

~ Thee leuten, de hele dag door
Ook in de zomer drinkt ik thee, hoor. Maar lang niet zo veel en ook lang niet zo graag als dat ik dat doe als het kouder begint te worden. Regelmatig zet ik de waterkoker aan om een lekkere, dampende kop thee te zetten. Mijn favorieten zijn momenteel Gecarameliseerde peer en Winterglow van Pickwick.

~ De hond uitlaten is ineens veel leuker
Zo'n klusje waar ik nooit veel zin in heb, maar waar ik toch altijd van opknap: met de hond wandelen. Al is het alleen al om dat beestje zo blij in het rond te zien rennen. In de herfst kun je zo lekker een frisse neus halen. Even goed aankleden en gaan. En terwijl de hond zich een ongeluk rent, geniet ik van de natuur die in de herfst  op zijn mooist is.

~ Je (nieuwe) herfstgarderobe kan weer gedragen worden
Zomerkleren geven een fijn gevoel van vrijheid, vind ik altijd. Maar hoe fijn is het dat je je truien weer aan kan? Het is tenslotte sweather weather. En dat je je nieuwe items kan gaan dragen? Die herfstcollectie hangt natuurlijk alweer tijden in de winkel, maar nu kan je het ook daadwerkelijk gaan dragen. Ik vind het ook altijd fijn als ik kleding die ik lang niet gedragen heb weer aan kan. En stiekem kruip ik het liefst de hele dag weg in een comfy trui.

~ De kaarsjes mogen weer aan (en de houtkachel ook!)
Terwijl het 's avonds steeds eerder donker wordt, maken we het binnen gezellig. Thuis hebben wij een houtkachel en die zorgt voor veel warmte maar ook voor een knusse en gezellige sfeer. Steek daarbij nog een paar (geur)kaarsen aan, zet een filmpje of een serie op, neem je katten op schoot en een gezellige avond is gegarandeerd.

~ Ik heb weer zin om te gaan bakken
Bakken doe ik het hele jaar door wel, zo af en toe. Maar als het herfst is, is dit nog fijner. Je dagen moet je toch meer binnenshuis doorbrengen en het geeft ook zo'n knus gevoel als de geur van vers gebakken cake zich door het huis verspreid.

~ Alle cozy dingen mogen weer
Toegegeven: in de zomer draag ik ook gerust mijn huispak. Iedereen verklaard me altijd voor gek, maar ik hou gewoon van cocoonen en bovendien heb ik het snel koud. Nu het kouder wordt, is er niemand meer die er raar van op kijkt als ik in mijn kangoeroe onesie, met mijn rendier sloffen of met mijn hoge, dikke sokken en een fluffy dekentje op de bank zit en kan ik weer hele avonden zo doorbrengen. Ja, ik heb een kangoeroe onesie (met een buidel inclusief baby en een staart!). Ook in bad gaan vind ik nóg fijner in de herfst, dan kan ik een opwarmmomentje als deze echt wel gebruiken. Met een bruisbal van Lush natuurlijk.

Neem daar die dampende kop thee bij met een plakje zelfgebakken cake, steek kaarsjes en de kachel aan (natuurlijk nadat je de hond hebt uitgelaten of gewoon zelf een fijne wandeling hebt gemaakt), neem je katten op schoot, zet een leuke film of serie op of pak je nieuwe boek erbij terwijl de wind langs je huis raast en de regen tegen de ramen klettert en je wilt je huis nooit meer verlaten. Denk daar nog even bij dat je net een heerlijke stamppot hebt gegeten en hebt uitgebuikt in bad en mijn herfstgevoel kan niet meer completer zijn dat dit!

En, heb ik je al overtuigd dat de herfst echt niet zo erg is?

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je met je vriend naar Tenerife bent geweest! Wij zijn in september geweest en vonden het echt geweldig! Bakken, kaarsjes en hersftkleding vind ik overig ook geweldig aan de herfst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Wij hebben het ook echt super leuk gehad inderdaad!

      Verwijderen