zondag 7 augustus 2016

Meloen ham salade met mozzarella


Meloen met ham, ik ben er gek op! Als ik uit eten ga bestel ik dit graag als voorgerecht. Maar waarom zou je dit niet zelf thuis maken? Toen we thuis laatst gingen barbecueën maakte ik een salade met meloen en ham. Hij was heerlijk en perfect bij zomers weer (helaas is dat momenteel ver te zoeken). Ik deel het recept met je!

Benodigdheden 2 personen:

- 600 gram meloen
- 1 grote bol mozzarella
- 6 plakjes rauwe ham
- basilicum

Zo maak je het: 



Snij eerst de meloen in blokjes. Ik gebruikte een galia meloen, maar cantaloupe is ook erg lekker. Of een combi van beide!



Snij de bol mozzarella in kleine stukjes en strooi over de meloen heen.



Scheur zes plakjes rauwe ham in stukjes en voeg dit aan de salade toe. Ik gebruikte prosciuttoham, maar je kunt natuurlijk iedere soort gebruiken die jij lekker vind.



Voeg ten slotte basilicum toe naar smaak en meng alles door elkaar heen. Ik voegde enkele blaadjes toe, die ik later nog in kleine stukjes scheurde (de hoeveelheid op de foto is voor één persoon). En klaar is je salade, smullen maar!

Dit is natuurlijk nog maar één manier om een salade met meloen en ham te maken. Zoals ik hierboven al aangaf kun je variëren in soorten meloen en ham. Ook is het lekker om sla, rucola, noten, pitten of citroensap toe te voegen! Doe vooral wat jij lekker vindt :)

Eet smakelijk!


Liefs,
Kim

7 opmerkingen:

  1. hmm ja dat is zo lekker!
    Ik houd enorm veel van ham met meloen,
    mozzarella is ook heerlijk dus dat kan erook nog wel bij hihi :)

    liefs joelle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er echt heel lekker uit! Ik eet zelf alleen geen vlees, dus dan is het best moeilijk om dit gerecht te bereiden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hmm, ja dat wordt wel wat lastig! Ik vind de ham wel echt van toegevoegde waarde, maar zonder zal het ook lekker zijn (alleen iets minder bijzonder wellicht).

      Verwijderen
  3. Njam heel zomers is dit receptje altijd! Ik had het nog niet geproeft met mozzarella bij, maar ga dit zeker eens doen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mozzarella past er goed bij vind ik! Zeker eens proberen!

      Verwijderen